Inici

Restauradors/es

El concurs va dirigit a restauradors/es professionals de la Comunitat Valenciana que tinguen la representació d’un restaurant que hauran d’acreditar al moment de la inscripció

Prestigi

El jurat el formaran reconeguts professionals de la restauració i crítics gastronòmics.

Premis

Hi haurà tres trofeus i premis en metàl·lic per a cada modalitat: Putxero i Postres del Kaki.

Promoció

En acabar l’elaboració dels postres i mentre el jurat delibera, els participants muntaran una mostra dels plats, material promocional, etc., en uns aparadors en la sala de recepció dels mitjans de premsa i invitats.

  • Dilluns dia 15 d’octubre, 20 restauradors valencians competiran a l’Alcúdia per fer el millor Putxero Valencià i les millors postres amb els Kakis de la Ribera del Xúquer.

  • El jurat, amb gran nombre de reputats professionals de la cuina, esta presidit per Emiliano García

     

El concurs, que va començar fa ara 10 anys, està organitzat per l’Assocació Fira Gastronòmica, amb la col·laboració de la DO Kaki de la Ribera, la Diputació de València, Murviedro, Cervezas San Miguel, la Caixa Rural i l’Ajuntament de l’Alcúdia.

Des de primera hora del matí, tots ells estaran baix les pèrgoles del jardí dels Salons Siglo XXI de l’Alcúdia, deixant coure a foc lent els seus putxeros. A les 11 del matí es constituirà el Jurat, format per restauradors com ara Emiliano García, propietari de la històrica bodega Casa Montaña, que exerceix de president; el mestre arrosser Juan Carlos Galbis, Pere Gómez, propietari del restaurant l’Oncle Pere de l’Alcúdia, Pilar Lozano, propietària del restaurant La Riuà; Carmen Pallarés, organitzadora del Concurs d’Arròs de Tavernes de la Valldigna, Xavi Castillo, que ha organitzat durant molts anys el concurs internacional de paelles de Sueca. També estaran els guanyadors de l’any passat, Beatriz i Leo, del restaurant La Visteta de Barx i L’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom.

Els restaurants participants d’enguany són:

CASA GRANERO i CHAPARRAL, de Serra; EL RACÓ, de Meliana; GAMBRINUS, de Siete Aguas; JUAN VEINTITRÉS, de Benifaió; L’ALBEREDA i RONG HUA de València; L’ALFÀBEGA, d’Alginet; LA GRANJA, LLOPIS i LA FI DE LA FAM de Sueca; LA MAR SALÀ, de Cullera; MIGUEL I JUANI, de l’Alcúdia; NAZARET, de la Platja de Puçol; PICANTERRA, de Cullera; TABICK, de Llombai, EMI, d’Orxeta; LA SEU i HOTEL LES ROTES, de Dénia i AVENIDA 2.0, de Massamagrell.

Tots ells presentaran, en tres torns que se sortegen a primera hora del matí, primer l’arròs fet amb el brou del putxero i les safates de carn i verdura i, en acabar tots i en el mateix ordre, passaran els postres de kaki.

Des de la IX edició, els restauradors que s’han inscrit al concurs han d’aportar la recepta de les postres que elaboren, que arreplegarà la DO del Kaki per a editar una publicació, amb la idea de posar a l’abast de tothom les possibilitats que té el persimon de la Ribera per a fer delicioses postres.

  Del 6 al 9 d'octubre, Fira Gastronòmica de l'Alcúdia  Visita la Fira

Connecta amb nosaltres

El dia a dia del concurs a les xarxes socials. Segueix-nos i participa activament de les novetats, notícies, etc.

Informació i contacte

Concurs de putxero valencià
ASSOCIACIÓ FIRA GASTRONÒMICA DE L’ALCÚDIA
Telèfon 639 286 792 • Fax 96 299 66 59 • Ap. Correus 27 • 46250 L’ALCÚDIA
email: info@concursdeputxero.com

Patrocinadors

Ajuntament de l'Alcúdia · Caixa Rural de l'Alcúdia
D.O. Ribera del Xúquer Kaki · Fundació Caixa l'Alcúdia
Bodegas Murviedro · Salones Siglo XXI
València Turisme · San Miguel