Inici

Restauradors/es

El concurs va dirigit a restauradors/es professionals de la Comunitat Valenciana que tinguen la representació d’un restaurant que hauran d’acreditar al moment de la inscripció

Prestigi

El jurat el formaran reconeguts professionals de la restauració i crítics gastronòmics.

Premis

Hi haurà tres trofeus i premis en metàl·lic per a cada modalitat: Putxero i Postres del Kaki.

Promoció

En acabar l’elaboració dels postres i mentre el jurat delibera, els participants muntaran una mostra dels plats, material promocional, etc., en uns aparadors en la sala de recepció dels mitjans de premsa i invitats.

Ja tenim a punt el XI Concurs de Putxero i Postres de Kaki de la Ribera. Edició 2018.
En la edició anterior, un total de 14 restaurants de tota la província de València es van congregar en els jardins de Segle XXI, als afores de L’Alcúdia, amb els seus fogons i ingredients per a desplegar tot el seu art culinari i aconseguir així la millor olla valenciana a l'estil tradicional, del seu repertori. Varietats, trucs i diferents formes d'entendre un guisat tan antic com a obert a la innovació, van ser omplint el lloc d'olors i sabors que a ningú van deixar indiferent.

Els participants del certamen eren enguany els restaurants La Visteta, de Barx; Juan Vint-i-tres, de Benifaió; La Mar Salà i Picanterra, de Cullera; Xef Amadeo, de Platja de Gandia; Tabick, de Llombai; El Racó, de Meliana; Emi, d'Orxeta; Natzaret, de Platja de Puçol; Sala Braham, de Riola; Casa Graner i El Garriga, de Serra; Gambrinus, de Setaigües; La Granja i Llopis, de Sueca; La Forja i L’Albereda, de València.

el jurat va estar format per restauradors de la talla d'Emiliano García, propietari de la històrica Casa Muntanya, que ha exercit de president; Fausto Clemente, propietari dels salons Segle XXI; Pedro Gómez, propietari del restaurant de l'Oncle Pedro de L’Alcúdia; Pilar Lozano, propietària del restaurant La Riuà; Rafael Gálvez, propietari del restaurant La Matandeta. També va estar el guanyador de l'anterior edició del concurs, Paco Rodríguez, del restaurant Miguel i Juani de L’Alcúdia; i el regidor Ruben Grau, de l’Ajuntament de L’Alcúdia.

Les instal·lacions i jardins de Segle XXI, del Grup Rex, es començaven a poblar. Al migdia, mentre els components del Jurat degustaven les olles i les postres i valoraven les creacions dels equips de cuiners, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer presentava la campanya 2017 del caqui Persimon, amb assistència de l'alcalde de L’Alcudia, Andreu Salom, el president del CRDO, Cirilo Arnandis, i la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, que no va perdre l'ocasió de poder provar les meravelloses creacions culinàries dels xefs.

Després d'obrir les portes del saló principal al públic amb una xicoteta mostra dels 14 restaurants presentant les seues especialitats, i d'una magnífica i multitudinari menjar preparat per l'equip de Segle XXI, es va procedir al lliurament dels guardons.

Va obrir el torn d'intervencions la diputada provincial de turisme, Pilar Moncho, seguida per l'alcalde de L’Alcudia, Andreu Salom, i es va donar pas al lliurament de premis pròpiament aquesta. El primer premi de postres de KAKI va ser per al Racó, de Meliana, quedant en segon i tercer lloc L’Albereda, de València, i Llopis, de Sueca, respectivament.

El primer premi d'Olla va anar a parar a Barx, representat pel restaurant la Visteta. Xef Amadeo, de Platja de Gandia, es va fer amb el segon premi, i Gambrinus, de Setaigües, va aconseguir el tercer premi.

  Del 6 al 9 d'octubre, Fira Gastronòmica de l'Alcúdia  Visita la Fira

Connecta amb nosaltres

El dia a dia del concurs a les xarxes socials. Segueix-nos i participa activament de les novetats, notícies, etc.

Informació i contacte

Concurs de putxero valencià
ASSOCIACIÓ FIRA GASTRONÒMICA DE L’ALCÚDIA
Telèfon 639 286 792 • Fax 96 299 66 59 • Ap. Correus 27 • 46250 L’ALCÚDIA
email: info@concursdeputxero.com

Patrocinadors

Ajuntament de l'Alcúdia · Caixa Rural de l'Alcúdia
D.O. Ribera del Xúquer Kaki · Fundació Caixa l'Alcúdia
Bodegas Murviedro · Salones Siglo XXI
València Turisme · San Miguel